Ingrediënten
- 500 ml jenever 35% (of een neutrale alcohol)
- 500 gr pruimen
- 150 g suiker
- 1 kaneelstokje
- 50 ml water
1 grote weckpot
Werkwijze
Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten.
Leg de suiker en de specerijen in een grote, schone weckpot.
Schep de pruimen erbij en overgiet met de alcohol.|
Tik zachtjes met de pot op een houten plank om eventuele luchtbelletjes te verwijderen.
Zet de pot op een donkere plek; schud hem.
Giet de pot na zes weken met likeur in het filter.
Breng 50 ml water aan de kook, en doe dit samen met de suiker in een glas. Roer net zo lang tot de suiker volledig is opgelost.
Laat het afkoelen en voeg het toe aan de likeur, was het geheel zodat de suiker zich goed verdeelt over de likeur. Sluit de pot af en laat het een week rusten.
Na zes weken is de likeur klaar om te drinken. Giet de inhoud in een mooie fles. Serveer de likeur het liefst koud.
Extra tips
- Je kan ook andere specerijen toevoegen zoals een vanillepeul, steranijs, pimentbessen en/of kruidnagel.
- Andere pruimensoorten zijn ook erg lekker om te gebruiken, bijvoorbeeld mirabellen.