Ingrediënten
- 500 ml brandewijn 42% (of een neutrale alcohol)
- 1 honing pomelo (biologisch)
- 100 gr kristalsuiker
- 100 ml water
1 grote weckpot (of een fles die goed af te sluiten is)
Werkwijze
Was de pomelo, dep het droog met keukenpapier en schil heel dun, zorg dat je zo min mogelijk wit mee neemt. Anders wordt ze te bitter.
Doe de schillen in een weckpot.
Giet de alcohol er bij.
Zet de pot in een donkere ruimte en schud de pot dagelijks.
Na ten minste twee weken, langer is beter, zal de meeste smaak wel opgenomen zijn in de alcohol.
Doe een filterzakje in de houder, uiteraard één zonder koffieresten, en maak het zakje nat met kraanwater.
Liefst op.
Giet de pot met de masseraat (getrokken alcohol) in het filter en laat het rustig door lopen.
Breng 100 ml water aan de kook, en doe dit samen met de suiker in een glas. Roer net zo lang tot de suiker volledig is opgelost.
Laat het afkoelen tot kamer temperatuur* en voeg het toe aan de likeur. Sluit de pot af en laat het een week rusten. Zodat de laatste grondstoffen kunnen ’huwen’ met het maceraat.
Doe de rest in mooie flesjes, per slot wil het oog ook wat.
Wanneer je de maceraat (getrokken alcohol) met water mengt moeten beide dezelfde (kamer) temperatuur* hebben om het zogenaamde ‘Oezo effect’ te voorkomen
Let niet alleen op de temperatuur maar ook op de hoeveelheid water, als er te weinig alcohol in de vloeistof zit zullen de etherische oliën uit de schil voor een witte waas zorgen.