Mashwater: 10 L
Spoelwater: 8,5 L
Ingrediënten voor 10 liter bier
1000 gram tarwemout
800 gram pilsmout
225 gram tarwevlokken of ongemouten tarwe
115 gram munichmout
115 gram rijstkafjes
7 gram Northern Brewer hopbloemen 8% alfazuur (60 minuten koken)
7 gram Mt. Hood hopbloemen 3,2% alfazuur (40 minuten koken)
7 gram Cascade hopbloemen 6% alfazuur (5 minuten koken)
Wyeast 1056 American Ale of Lalbrew New England east coast american ale
240 milliliter passiefruitpuree
475 milliliter mangopuree
Maischschema (één staps)
60 minuten op 66 °C.
5 minuten op 78° C
SG vóór het koken: 1.056
Vergist twee weken op 20 °C en hevel over van de gist.
Voeg de passiefruitpuree en de mangopuree toe en laat het twee weken lageren.
Scheid het bier van de puree en bottel het.
Begin SG: 1048 Eind SG: 1008 IBU:17