Kiwi likeur

Ingrediënten

  • 500 ml brandewijn 40% (of een neutrale alcohol)
  • 4 rijpe kiwi’s
  • 100 gr witte kandijsuiker
  • 1 vanillestokje

1 grote weckpot (of een fles die goed af te sluiten is)

Werkwijze
Snij de kiwi’s in stukjes.
Doe kiwi’s, suiker en het vanillestokje in een weckpot.
Giet de alcohol er bij.
Zet de pot in een donkere ruimte en schud de pot dagelijks.
Na ten minste vier weken, langer is beter, zal de meeste smaak wel opgenomen zijn in de alcohol.

Giet de pot met maceraat (getrokken alcohol) in het filter en laat het rustig door lopen.
Proef je likeur en verdun het eventueel met water. Laat het een week rusten in de weckpot, zodat de laatste grondstoffen kunnen ’huwen’ met het maceraat.

Sluit de pot af en laat het een week rusten en doe het in mooie flesjes, per slot wil het oog ook wat.

Reacties zijn gesloten.