Ingrediënten
- 500 ml jonge jenever
- 200 gram hazelnoten
- 200 ml water
- 175 gram rietsuiker
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
1 grote weckpot
Rooster de hazelnoten in een bakpan zonder olie of op een met bakpapier beklede ovenplaat 10 minuten op 160 graden in de oven. Halverwege de noten schudden zodat ze keren. Ze mogen niet zwart worden.
Hak de hazelnoten grof in een blender.
Kook het water met het kaneelstokje en de kruidnagels.
Voeg de suiker toe en roer totdat het opgelost is en voeg de hazelnoten toe.
Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en giet in de weckpot.
Vul de weckpot aan met de jenever.
Zet het op een warme lichte plek en schud de pot af en toe.
Na 3 maanden is de likeur klaar en giet je het door een vergiet met daarin een schone kaasdoek, zodat alleen de vloeibare likeur overblijft.
Giet de inhoud in een mooie fles.