Gedroogde perziken | 1000 gram |
Water | 4,5 liter |
Suiker | 1200 gram |
Wijnsteenzuur | 2 theelepels |
Pecto-enzymen | Vlgs voorschrift leverancier |
Wijngist | Vlgs voorschrift leverancier |
Gistvoedsel. | Vlgs voorschrift leverancier |
Sulfiet | Na behoefte |
Werkwijze:
- Week de perziken 12 uur lang in koud water, breng ze dan in dat water aan de kook en laat ze 5 of 6 minuten doorsudderen. Zeef de vloeistof in een vat, voeg suiker, gistvoedsel en enzymen toe en roer tot alles is opgelost.
- Laat het afkoelen tot 21° C. en doe er dan zuur, de giststarter of de korrelgist bij. Goed afdekken en warm laten staan.
- Gedurende 4 dagen elke dag roeren en daarna in gistingsvat met waterslot.
- Als de wijn helder wordt, in nieuw vat hevelen, later in flessen.