Gedroogde perzikenwijn 16%.

Gedroogde perziken 1000 gram
Water 4,5 liter
Suiker 1200 gram
Wijnsteenzuur 2 theelepels
Pecto-enzymen Vlgs voorschrift leverancier
Wijngist Vlgs voorschrift leverancier
Gistvoedsel. Vlgs voorschrift leverancier
Sulfiet Na behoefte

Werkwijze:

  • Week de perziken 12 uur lang in koud water, breng ze dan in dat water aan de kook en laat ze 5 of 6 minuten doorsudderen. Zeef de vloeistof in een vat, voeg suiker, gistvoedsel en enzymen toe en roer tot alles is opgelost.
  • Laat het afkoelen tot 21° C. en doe er dan zuur, de giststarter of de korrelgist bij. Goed afdekken en warm laten staan.
  • Gedurende 4 dagen elke dag roeren en daarna in gistingsvat met waterslot.
  • Als de wijn helder wordt, in nieuw vat hevelen, later in flessen.

Reacties zijn gesloten.