Clementine likeur

Ingrediënten

  • 500 ml wodka 40% (of een neutrale alcohol)
  • 5 clementines (biologisch)
  • 350 gr kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs

1 grote weckpot (of een fles die goed af te sluiten is)

Werkwijze
Was de clementines, dep ze droog met keukenpapier en schil heel dun, zorg dat je zo min mogelijk wit mee neemt. Anders wordt ze te bitter.
Doe de schillen, suiker, het kaneelstokje en steranijs in een weckpot.
Giet de alcohol er bij.
Zet de pot in een donkere ruimte en schud de pot dagelijks.
Na ten minste drie weken, langer is beter, zal de meeste smaak wel opgenomen zijn in de alcohol.

Giet de pot met maceraat (getrokken alcohol) in het filter en laat het rustig door lopen.
Proef je likeur en verdun het eventueel met water.

Sluit de pot af en laat het een week rusten en doe het in mooie flesjes, per slot wil het oog ook wat.

Reacties zijn gesloten.