Ingrediënten:
2 flessen rode wijn
2 mandarijnen
1 citroen
200 gram basterdsuiker
6 kruidnagels
1 kaneelstokje
3 laurierblaadjes
1 nootmuskaat
1 vanillestokje
2 steranijs
Werkwijze:
- Schil grote delen van de mandarijnen en citroen heel dun af (dus geen wit van de schil).
- Zet een grote pan op matig vuur, doe daar de suiker en stukjes schil bij en knijp het sap uit de mandarijnen.
- Voeg de kruidnagels, laurier, nootmuskaat en het kaneelstokje toe. Halveer het vanillestokje in de lengte en voeg ook deze toe aan de pan.
- Voeg genoeg rode wijn toe om de suiker te bedekken en roer dit door. Laat het vervolgens sudderen tot dat de suiker volledig in de rode wijn is opgelost. Breng het geheel daarna aan de kook. Laat dit 4 tot 5 minuten koken tot je een mooie dikke siroop hebt.
- Zodra de siroop klaar is, draai het vuur laag en voeg de steranijs en de rest van de flessen wijn toe.
- Verwarm de wijn dan nog ongeveer 5 minuten, maar zeker niet boven de 80°C, anders verdampt alle alcohol.