Biercursus

Bierbrouwcursus EWBG

Elk jaar probeert onze club een zeer complete bierbrouwcursus te organiseren voor enthousiaste aspirant bierbrouwers.

De cursus zal bestaan uit een zestal sessies, waarbij theorie en praktijk elkaar zullen afwisselen en uiteindelijk een actieve inbreng van de nieuwe brouwers zal worden gevraagd.

De inhoud van de nieuwe cursus ziet er als volgt uit:
Kennismaking
Les 1. Geschiedenis bier, smaak en water. (theorie)
Les 2. Granen (mout), hoppen en gisten. (theorie)
Les 3. Het gehele brouwproces, meten is weten en brouwhulpstoffen. (theorie)
Les 4. Biertypen, recepten (maken) en brouwsoftware (theorie)
Les 5. Zelf je eerste bier maken onder begeleiding van je mentor (praktijkdag op zaterdag)
Les 6. Bottelen, evaluatie en certificaat. (theorie en praktijk).

Bij voldoende aanmeldingen zal de theorie in 1 cursusdag gegeven worden en de praktijk op een andere dag.

Natuurlijk proeven we tijdens de theoriedag ook (zelf gebrouwen) bier. De doorlooptijd van de totale cursus ca. 1 maand.

Na afloop van de cursus zal een vaste mentor jou het komende jaar begeleiden en met raad en daad bijstaan! Vanzelfsprekend kun je gebruik maken van uitleenmateriaal van de vereniging.

Onze vereniging heeft zeer goede brouwers voortgebracht, waarvan er enkelen inmiddels het commerciële pad hebben betreden. De cursusleiders wonnen op het ONK 2016 voor hobbybrouwers beiden een prijs.

De complete kosten voor de cursus (2020), het lidmaatschap (1 jaar) en het lesboek (Verander Water in Bier) is €140,-
De cursus in het voorjaar 2020 gaat niet door.
We zijn bezig om een tweedaagse cursus te ontwikkelen, de pilot is in september 2020

Wil je meer weten of jezelf opgeven voor de cursus, mail met onze secretaris.