Biercursus

Bierbrouwcursus EWBG

Elk jaar probeert onze club een zeer complete bierbrouwcursus te organiseren voor enthousiaste aspirant bierbrouwers.

De cursus zal bestaan uit een zestal sessies, waarbij theorie en praktijk elkaar zullen afwisselen en uiteindelijk een actieve inbreng van de nieuwe brouwers zal worden gevraagd.

De inhoud van de nieuwe cursus ziet er als volgt uit:
1. Water, granen en reinigingsmiddelen (theorie avond)
2. Hoppen en gisten (theorie avond)
3. Het gehele brouwproces & meten is weten (theorie avond)
4. Biertypen, recepten (maken) en brouwsoftware (theorie avond)
5. Zelf je eerste bier maken onder begeleiding van je mentor (praktijkdag op zaterdag)
6. Brouwhulpstoffen, smaakafwijkingen en bottelavond (theorie en praktijk).

Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus wekelijks in de avond gegeven worden op een nog te kiezen dag, in overleg met de cursisten. Les 5 is op een zaterdag.

Natuurlijk proeven we tijdens de theorieavonden ook (zelf gebrouwen) bier. De doorlooptijd van de totale cursus ca. 3-4 maanden.

Na afloop van de cursus zal een vaste mentor jou het komende jaar begeleiden en met raad en daad bijstaan! Vanzelfsprekend kun je gebruik maken van uitleenmateriaal van de vereniging.

Onze vereniging heeft zeer goede brouwers voortgebracht, waarvan er enkelen inmiddels het commerciële pad hebben betreden. De cursusleiders wonnen op het ONK 2016 voor hobbybrouwers beiden een prijs.

De complete kosten voor de cursus, het lidmaatschap (1 jaar) en het lesboek (Verander Water in Bier) is rond de €120,-

Wil je meer weten of jezelf opgeven voor de cursus, mail met onze secretaris.