Algemeen

Het Edes Wijn- en Bier- gilde (EWBG) is opgericht in 1992 door Rob Biesta. Als enthousiast lid van het EWBG heeft u als hobby het op ambachtelijke wijze maken van wijn, bier, likeur en/of champagne. Het gilde wapen (logo) visualiseert onze gezamenlijke passie voor onze hobby. Dit wapen heeft kenmerken van het gemeentewapen van Ede en de paarse achtergrond voor de heide in Ede. De volgende kenmerken van ons gilde zijn ook opgenomen:

– De druiven, appels en peren op de fruitschaal en de vruchten op het hoofddeksel geven weer dat onze wijnmakers hun producten van diverse vruchten samenstellen.

– Het definitieve product van de wijnmakers: een glaswijn.

– De aren (korenaar) zijn grondstoffen die biermakers gebruiken voor hun ’Craft’ bier.

– De kroon is een bekroning op de resultaten van onze ambachtelijke hobby.

Wij als gilde bevinden ons in de Gelderse vallei (La Vallée de Gueldre).

Doel van ons gilde is het verspreiden van kennis over het maken van wijn, bier, likeur en/of champagne voor uitsluitend eigen gebruik. Dit ter stimulering voor onze gilde leden en ter verbetering van de kwaliteit van de gemaakte producten. Als hobbyist ben je uit op perfectie in smaak, kleur en geur.

Jaarlijks leggen we onze producten ter beoordeling voor aan een panel van wijn-, bier- en likeur-keurmeesters. Binnen onze leden bevinden zich ook wijn- en bier- keurmeesters. De inzendingen van onze producten ontvangen een beoordeling van een gecertificeerd keurmeester.

De clubavonden van het gilde staan in het teken van proeven en vergelijken, kennis uitwisseling en verbreding, gastsprekers (keurmeesters), proeverijen (ook eigen producten) en keuringen. Als actief gilde verzorgen wij ook activiteiten buiten de clubavonden waaraan leden aan kunnen deelnemen. Tevens geven ervaren leden jaarlijks cursussen wijn en bier maken.

Clubavonden:Gistingsflessen

2e donderdagavond van de maand.

Buurtcentrum de Kolk.

Schaapsweg 7-A te Ede.

Aanvang: 19.30 uur.

Wilt u de sfeer komen proeven, U bent van harte welkom! Graag even van tevoren laten weten dat u komt.

Wilt u thuis ook aan uw vrienden en familie uw eigen Ambachtelijke wijn, ‘Craft’ bier of een mooie zoete likeur serveren? Wordt dan lid van ons gilde! Als actief gilde hebben wij ook een besloten Facebook groep voor al uw vragen, opmerkingen , vindingen en activiteiten uit de vallei! Wij heten u van harte welkom bij het EWBG!

**De contributie van ons gilde bedraagt € 40,00 per kalenderjaar. Voor het verschuldigde bedrag dient u een automatische incasso te ondertekenen. Hiervan krijgt u van onze penningmeester een bericht.

Reacties zijn gesloten.