Volgens de agenda zou er een kerstmaaltijd zijn, maar omdat 20:30 uur voor sommige leden wel erg laat is om aan een volledige maaltijd te gaan, was de maaltijd eenvoudiger. Maar alsnog voldoende voor hen die niet vooraf gegeten hadden. Peter had zijn kookkunsten uit de kast, of eerder gezegd “uit de rook oven”, getrokken. Vera had verschillende salades bereid.
Na de opening door de voorzitter nam Peter Majoor het woord over, en noemde het hoofdgerecht inclusief bijpassen de wijnen en bier. Terwijl een deel van de leden al druk in discussie was over de drank keuze, werden de hapjes en drankjes door andere leden uitgeserveerd. Tussen het hoofdgerecht en nagerecht in was een kleine pauze, waarin de uitslag van de honinglikeur werd besproken.
Er waren slechts vier inzendingen.
De eerste (95 punten), tweede (94 punten) en derde (89 punten) prijs vielen allemaal op Bertus Veldhuizen De likeur van Gert van Bruksvoort kreeg 62 punten.
Terwijl Niels de uitslag besprak, maakten Peter, Vera, Gerda en Manon het nagerecht op orde. Peter, Vera, Gerda en Manon serveerden het nagerecht uit, onder tussen gingen ook de drankjes rond. De beheerster van de Kolk was ondertussen zo vriendelijk om voor ons de borden af te wassen. Zodat ook de leden van de food commissie niet alleen maar in de weer waren met de hapje en drankjes, maar zelf ook konden genieten van hun gildeavond. Achteraf werd er volop geproefd van eigen gemaakte wijn/bier/likeur. Voor we het beseften waren we ver voorbij de tijd die we eigenlijk af hadden gehuurd.
Bij deze wens ik, de voorzitter, alle leden en geïnteresseerden prettige feestdagen en een goed en veilige jaarwisseling.