BBQ 2024

Net als vorig jaar konden wij terecht op het erf van ons gildelid Geert Jan in het Binnenveld bij Bennekom. De voorspellingen lieten te wensen over, maar gelukkig konden we terecht onder de overkapping waar een gezellige zithoek ingericht was.

Vera en Gerda hadden zich uitgesloofd, terwijl andere gildeleden op bezoek waren bij de Bronkhorster brouwerij. Beide dames zijn wijnmakers en hadden geen behoefte aan een rondleiding in de brouwerij. Alsof het mijn hobby is, kwam ik (ondergetekende) ook nu weer als één van de laatste aan op het erf van Geert Jan. Met dat verschil dat er nu niet begonnen kon worden zonder mijn aanwezigheid. Niet omdat ik zo enorm belangrijk ben, maar omdat ik de gasfles bij me had die nodig was om de BBQ brandend te houden.

Maar laten we eerlijk zijn, de BBQ is eigenlijk bijzaak. Het Edes Wijn en Biergilde zou haar naam geen eer aan doen wanneer het niet een gelegenheid was om ervaringen over het maken van wijn, brouwen van bier en bereiden van likeur te delen. Daarbij werd geproefd, beoordeeld en tips uitgewisseld.

Dan komt op een gegeven moment het moment dat er opgeruimd moet worden en iedereen huiswaarts gaat. Met de BOB’s achter het stuur keerde eenieder weer veilig huiswaarts.
Thuis konden wij, Gerda en ik, nog net voor de bui de auto leeghalen. Alsof ‘het weermannetje’ erop zat te wachten; er brak een beste bui uit toen ik de voordeur achter me dicht trok.

Als voorzitter bedank ik, Niels, iedereen die geholpen heeft om er een mooie dag van te maken en wens ik iedereen een warme zomer toe.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.