10 februari 2024 open dag Edes Wijn en Bier Gilde

Nederland telt naar schatting rond de 20.000 hobbybrouwers en 15.000 hobby wijnmakers. Ongeveer de helft hiervan is lid van een vereniging, vaak ‘Gilde’ genoemd. De leden komen 10 keer per jaar bij elkaar om verdieping te zoeken in hun hobby.

“De benaming ‘Gilde’ wekt helaas de indruk dat je heel goed moet kunnen brouwen, voordat je bij deze vereniging toegelaten wordt, maar niets is minder waar,” zegt Niels, voorzitter van het Edes Wijn en Bier Gilde. “Ze zijn juist ontstaan om de beginnende wijnmaker of bierbrouwer les te geven in het ambacht.” Er zijn inmiddels tientallen boeken waar je informatie uit kunt halen, maar het is nog niet mogelijk om met het boek in de hand te ontdekken wat er gedaan moet worden wanneer je een brouwfout hebt gemaakt. Juist dan zijn ervaringen van brouwers die kijken, ruiken, proeven en vragen een fijne manier om er achter te komen wat en waar het fout ging.

Tijdens de open brouwdag zullen hobby wijnmakers en bierbrouwers laten zien dat een instap naar deze hobby geen vermogen hoeft te kosten. Zij zullen alle vragen proberen te beantwoorden.

Ben je nieuwsgierig, je bent zaterdag 10 februari 2024 tussen 10:00 en 14:00 uur van harte welkom. Het adres is Wijkcentrum De Kolk, Schaapsweg 7a, Ede. Te bereiken over het weggetje tussen het café en een bomenhaag of de wat ruimere inrit aan de Kolkakkerweg 7.

Kom een kijkje nemen in de keuken van de hobbyvereniging voor bierbrouwers en wijnmakers.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.