Gildeactiviteit oktober 2023

Donderdagavond (12 oktober) stond ‘Midden Europa’ centraal. Er waren verschillende dingen om te proeven:

  • wijn uit Duitsland, Tsjechië en Bosnië
  • bier uit Polen en Herzegovina
  • verschillende likeuren, namelijk Sljivovica (naar een recept uit Kroatië), Palinka (naar een recept uit Hongarije) en Becherovka (naar een recept uit Kosovo)
  • sterke drank: buffelgraswodka (uit Polen) en Rakija (naar een recept uit Macedonië).

Daarnaast waren er hapjes die ‘als warme broodjes over de plank’ gingen. Kweepeerkaas, Sárgabarack lekvár (jam naar een recept uit Hongarije), Sărățele (hartige koekjes naar een recept uit Hongarije) en Vyprážané kurča (kip naar een recept uit Slowakije).

Bij de opening van de avond vertelde de voorzitter waarom het thema van deze avond veranderd was en gaf uitleg over het verloop van de gezamenlijke brouwdag die twee dagen later plaats zou vinden (elders op de site meer hier over).

Hoewel de wijnmakers aan hun vertrouwde kant zaten en  de bierbrouwers aan de andere kant van de zaal, werd er gelukkig al snel gemengd. Het EWBG bestaat namelijk niet uit een wijn- en een biergroep (met hier en daar een likeurmaker), maar uit een groep enthousiaste wijn-, bier- en likeur-makers. Er werd volop informatie gedeeld over de recepten van de aanwezige wijn, bier en likeur. Per slot is het gilde niet ontstaan om zo veel mogelijk te consumeren, maar om zo veel mogelijk over de hobby te communiceren en de kennis te vergroten. Langs deze weg wil de voorzitter de leden die voor deze avond hun steentje hebben bijgedragen hartelijk bedanken voor hun hulp.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.