Open brouwdag 2023

Omdat een vereniging/club/gilde alleen kan blijven voortbestaan wanneer er leden zijn, is de PR-commissie op zoek gegaan naar een mogelijkheid om nieuwe leden te werven. In eerste instantie waren de pijlen gericht op het Fermentatie Festival in Ede, maar dit festival werd op het laatste moment afgeblazen. Er moest gezocht worden naar een goed alternatief. Deze is gevonden in het organiseren van een Open Brouwdag.

Hoewel men het officieel bij het maken van wijn en likeur niet over brouwen heeft, wordt dit in de volksmond meestal wel zo genoemd. Vandaar dat er in dit geval gekozen is voor de benaming Open Brouwdag en alle disciplines van het Edes Wijn en Bier Gilde vertegenwoordigd waren.

Wie De Kolk, de thuisbasis van het Gilde, binnenkwam, werd direct ontvangen door de geur van het bierbrouwproces. Er stonden vier brouwketels te dampen, elke brouwer had zijn eigen manier van brouwen. Er stond een brouwketel op gas, één op inductie, één in een weckpan en de vierde had een brouwapparaat. Ook de recepten verschilden van een sterke Bok en Imperial Baltic Porter tot een Blond en een Irish Red.

De wijnmakers hadden een vergistingsfles staan die stond te pruttelen en diverse leerboeken over het maken van wijn een druivenpers en andere benodigdheden uitgestald

De likeurmakers hadden zich voornamelijk toegelegd op uitleg over likeur bereiden.

Allen hadden eigen gemaakte wijn, bier en likeur mee om te kunnen laten proeven.

Hoewel het er in eerste instantie op leek dat de datum die geprikt was, niet de slimste was (op deze dag werden op de Ginkelse Heide parachutisten gedropt, een happening waar half Ede voor uit de stoel komt), werd de middag goedbezocht.

Terugkijkend op de dag is het mooi om te zien en horen, met hoeveel enthousiasme iedereen met de hobby bezig is.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.