Gildeactiviteit september 2023

Bierbrouwers
Tijdens de eerste gilde avond na de zomervakantie was wel duidelijk dat de bierbrouwers ook tijdens de vakantie hun hobby niet los konden laten. Vanuit alle windstreken van de wereld waren er bieren ingeleverd om de smaakervaring te delen. De kleuren en smaken van deze bieren liepen erg uiteen.

Er waren de meest bijzondere bieren ingeleverd, van een groen absint bier tot een paarse gloed in lavendelbier. Bij het ene biertje proefde je niet wat je zou verwachten, terwijl de ander de verwachting ver overschreed. De bijbehorende verhalen over de brouwerij of het ontstaan van het type bier waren zeker leerzaam, soms ook vermakelijk.

Wijnmakers
Alsof er geen vakantie geweest was, werd de draad meteen weer opgepakt. Er is gekozen voor verdieping in de hobby.

Dit keer stonden er flessen met een inhoud die leek op water, maar niets bleek minder waar. Omdat de smaakstoffen bitter, zoet, zuur en zout door het water waren gemengd, was de ene slok tongstrelend en gingen de smaakpapillen bij een andere direct in de weerstand.

Naast de tong werd ook de neus op de proef gesteld door ‘foute geuren’ in de wijn te leren herkennen.

Uiteraard waren er ook leden die eigen gemaakte wijn, of een vakantiewijn hadden meegenomen. Zodat er ook uitgebreid gesproken kon worden waarom er gekozen was om deze wijn mee te nemen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.