Excursie 10 juni 2023

Excursie bier

Dit jaar bleven in de Food Valley, te weten de Stadsbrouwerij in Wageningen. Bij aankomst van ondergetekende stond het grootste deel van de 16 bezoekers al voor de deur van de brouwerij. Bij binnenkomst kreeg iedereen een glas Engelandvaarder. Dit bier is gebrouwen als eerbetoon aan alle mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog richting Engeland reisden om zich daar aan te sluiten bij de geallieerde strijdkrachten.

In 2013 begonnen Stefan en Dennis als Brouwerij Wageningen, maar dit gaf verwarring, omdat in dezelfde stad ook de vier jaar oudere Brouwerij Onder de Linden gevestigd is. Om die verwarring de wereld uit te helpen liet het duo de naam in april 2017 veranderen in de huidige benaming.  “Al onze bieren worden in Wageningen gebrouwen, we  gebruiken in onze brouwerij & brewpub zoveel mogelijk Wageningse ingrediënten en zijn regelmatig op lokale marktjes te vinden met onze biertap of mobiele brouwinstallatie”.

Alle bieren worden gebrouwen met basismouten die afkomstig zijn van ‘Stichting De Wageningse Korenschoof’ uit, zoals de naam al aangeeft, Wageningen, en ‘Stichting Graangeluk’, uit het zes kilometer verderop gelegen Renkum. Het gerst wordt gemout door ‘Dingemans’ in het Belgische Stabroek. Voorheen kon men terecht  ‘Vloermouterij Masterveld’ in Winterswijk, maar deze is gestopt met mouten voor derden.

De ‘3 Granen Tripel’, die wij als tweede bier mochten proeven, is één van de bieren die in Winterswijk gemout is. Deze tripel is gebrouwen met gerst, rogge en spelt. Als laatste werd de Bunker Bright geproefd. Deze Gin Weizen werd gebrouwen op initiatief van een groep studenten. Je proeft er de smaken van IPA, Weizen en fruitbier.

Excursie wijn

In de oneven jaren wordt door de activiteitencommissie wijn een excursie georganiseerd. In de even jaren organiseren de activiteitencommissies bier en wijn een gezamenlijke activiteit. Dit jaar zouden we in de Food Valley, te weten Wijngaard ‘Aan de Breede Beek’ in Nijkerk, blijven.

Helaas was het aantal deelnemers dat zich opgegeven hadden, onvoldoende om de excursie door te laten gaan.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.