Gildeactiviteit december 2022

Op het programma staat de kerstmaaltijd. “Eigenlijk best wel vroeg, om op 8 december al een kerstmaaltijd te hebben,” met deze opmerking verontschuldigde één van de leden zich, omdat hij vooraf aan de gildeavond boerenkool had gegeten. Uiteraard klopt dat, maar we hebben maar één keer in de maand een bijeenkomst en dat is de tweede donderdag van de maand.

In de afgelopen jaren verzorgde Ronald deze maaltijd. Na zijn overlijden was dan ook even de vraag of deze laatste avond van het jaar op deze manier ingevuld zou kunnen blijven. De nieuwe samenstelling van de commissie ‘food’ heeft de schouders eronder gezet om ook van deze avond een feestje te maken. Op de dag dat de Indische rijsttafel uitgeroepen werd tot immaterieel erfgoed, besloot de commissie (zonder voorkennis) voor de Indische rijsttafel te gaan. De hoofdmaaltijd werd uitbesteed aan een ervaren kok. Voorgerecht en nagerecht werden in eigen beheer verzorgd.

Het voorgerecht bestond uit kippensoep of tomatensoep. Daar werden een biologische Italiaanse Merlot en eenvoudige Blond van de Swinkels familie bij geschonken.

De Indische rijsttafel werd als een lopend buffet gepresenteerd. Hierbij werden een Italiaanse Moscato en IPA geschonken. De Moscato van Mezzacorona uit 2021, won dit jaar goud op de Berliner weintrophy. De IPA was een Jaipur van de Britse brouwerij Thornbridge. Sinds de opening van deze brouwerij, februari 2005, heeft Thornbridge meer dan 350 prijzen gewonnen.

Het nagerecht bestond uit fruit en mangopudding uit de toko. Zowel de wijn als het bier bij het dessert waren van eigen bodem. Voor de wijn was gekozen voor fijne Brut van Wijndomein Avansati in Kerk-Avezaath. Voor deze wijn zijn de rassen Souvignier Gris en Johanniter gebruikt. Tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2022 is deze wijn bekroond met een gouden medaille en verkozen tot een van de beste mousserende wijnen. Het bier was een Peach Squeezer IPA van de Amersfoortse brouwerij Rock City.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.