Bijeenkomst donderdag 14 april 2022

Het thema van deze avond was “Kennismaken met likeur” en voor zowel de wijnmakers als de bierbrouwers.
Om zeven uur begonnen twee bestuursleden met de hoognodige opruiming van de gildekast. Hierbij kwamen zij toastjes tegen met een uiterste houdbaarheidsdatum 2020, dat mag bestempeld worden als ‘de erfenis van Covid’. Zij werden al snel geholpen door gildeleden die vijf minuten later aan waren gekomen.
Onderwijl werden de beamer aangesloten, likeurflessen uitgestald en glazen op de tafels gezet.
Gelukkig konden we terecht in ons eigen gilde lokaal, want de opkomst was als vanouds en niemand wilde net zo opgepropt zitten als de vorige keer, toen we vanwege een dubbele boeking van de zaal waar we altijd gebruik van maken onverwachts in een andere zaal terecht kwamen.

Terwijl er een Power Point presentatie gegeven werd over het maken van likeur, gingen de flessen likeur rond. Daarvan waren drie home made en was er één een commerciële likeur. Deze laatste is gemaakt met door de producent zelfgestookte alcohol, opvallend was dat deze alcohol als ‘slecht’ ervaren werd.
Tussen de presentatie door werden vragen gesteld en aanvullingen gegeven vanuit eigen ervaring.

Tegen het einde van de avond werden mededelingen gedaan over:
– het gilde uitje wat op zaterdag 11 juni zal plaatsvinden. Er is een bezoek aan een wijndomein, een stokerij en BBQ-restaurant besproken. Er is ook contact opgenomen met een brouwerij, maar daarvan is nog niet bekend of we er terecht kunnen.
– het Rotzooi Fermentatiefestival op 3 juli. Het EWBG heeft een kraam gehuurd van 9:00 tot 20:00 uur. Vanuit deze kraam gaan we informatie over het gilde verstrekken en hopelijk ook nieuwe leden werven. Omdat we de kraam 11 uur tot onze beschikking hebben zijn we nog wel op zoek naar meer vrijwilligers die een helpende hand toe kunnen/willen steken en materiaal om de kraam in te richten. Opgeven en ideeën kunnen doorgegeven worden aan de secretaris (secretaris@edeswijnenbiergilde.nl), via de app van het EWBG en telefonisch 0622544294.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.