Gildeavond 20 april – wine and food

Het mag duidelijk zijn dat steeds meer gildeleden de angst om de elektronische snelweg op te gaan overwonnen hebben.

Waar het Peter een jaar gelden enorm veel moeite kostte om zes mensen te betrekken bij de wijnquiz, was donderdagavond bijna de helft van de leden ingevoegd op de digitale autobaan.

Gerda en Mireille hadden zich dit keer geworpen op het onderwerp ‘wijn en hapjes’.

Er was geadviseerd een vijftal kleine flesjes witte wijn, vis, kaas en gerookte kip in huis te halen.

Dat Mireille niet snel om een woord verlegen is bleek wel weer, ze wist een groot deel van de avond te vullen. Daarbij kreeg ze bijval van Diny, die zich als wijnkeurmeester gespecialiseerd heeft in wijn.

Dankzij Corona kunnen de avonden over wijn en die van bier op verschillende momenten gehouden worden. Hierdoor kunnen enthousiaste leden genieten van beide disciplines, wat ook het ‘gevaar’ met zich mee brengt dat de onderwerpen wijn & bier op één avond door elkaar kunnen lopen. Uiteraard is het woord ‘gevaar’ niet serieus bedoelt, want dat surfen van onderwerp maakt dat het Edes Wijn en Bier Gilde een meer hechte band krijgt. Laten we hopen dat ook na Corona, die band blijft bestaan, per slot hebben we in de hobby veel gemeen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.