Online bijeenkomst van 11 maart 2021

Op 11 maart 2021 werd een online proeverij gehouden voor de leden van het Edes Wijn en Bier Gilde. Ruim één derde van de leden nam deel aan de proeverij, onder hen bevonden zich niet alleen leden van de ‘bierkant’ maar ook een aantal leden van de ‘wijnkant’.

Om mensen van de ‘wijnkant’ mee te kunnen laten doen is de maandelijkse gildeavond gesplitst naar twee avonden, op 18 maart zal er namelijk een Likeur & Sterke Drank quiz plaatsvinden waarbij nu al bekend is dat daar ook leden van ‘bierkant’ aan mee gaan doen.

Zo zie je dat Covid ook z’n voordelen heeft, hoe meer we samen kunnen doen, zelfs online, hoe groter de verbondenheid.

Twee bierbrouwers van SMAAK hebben vooraf een lijst opgestuurd met een overzicht van de benodigdheden voor de online proeverij Bier en eten combineren, namelijk vier soorten bier en zeven verschillende hapjes. Uiteraard hoefde men niet alles in huis te halen.

Het bier kon makkelijk besteld worden bij een slijterij keten (dat scheelde een speurtocht) en de hapjes zijn te vinden in elke willekeurige supermarkt.

Vooraf was niet bekend wat de combinatie was, wat dat betreft stapte men ‘blanco’ in.
Allereerst werd het advies gegeven om het bier als het in de koelkast stond er alvast uit te halen. De smaken van bier, eigenlijk van elk product, komen het meest naar voren wanneer deze op kamertemperatuur zijn.

Uiteraard was de volgorde van “weinig smaakbeleving”, een Weisen met appel, peer en banaan naar een “zware smaakintensiteit”, namelijk een RIS met pure chocolade.

De organisatoren hadden de tijdsplanning mooi onder controle, we begonnen om 20:00 uur en de afsluiting was om 21:55 uur.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.