Start nieuwe biercursus.

Leer je eigen bier brouwen met een coronaproof cursus van het Edes Wijn en Biergilde (EWBG).

Al sinds vele jaren organiseert het Edes Wijn en Biergilde jaarlijks met veel succes een cursus Bierbrouwen. Bierbrouwen is booming de laatste jaren en dat is ook vaak te zien aan de cursisten die van heinde en verre naar Ede komen om deel te nemen aan deze cursus.

Nooit was het zelf brouwen van een ambachtelijk bier zo populair als dit jaar.

Tijdens de social-lockdown in Nederland gingen velen op zoek naar een leuke hobby, en bierbrouwen is daar één van. Gelijk zorgde die lockdown ervoor dat het volgen van een cursus moeilijk wordt, omdat het houden van de anderhalve meter regel moeilijk te hanteren is.

Door toch te willen voldoen aan de vraag heeft Het Edes Wijn en Biergilde een ‘Corona-proof’ cursus ontwikkeld, waarbij de cursist van achter zijn eigen computer kan deelnemen aan de eerste online-brouwcursus.

Zodat, ondanks de Corona-crisis, die mensen die het bierbrouwen tot hun nieuwe hobby willen maken, op veilige manier terecht kunnen bij het EWBG

De cursus bestaat uit 5 avonden theorie en 1 praktijkdag.

De startdatum is 17 november en daarna is om de twee weken het vervolg. Tijdens de theorielessen leggen de docenten van het EWBG de basisprincipes van het hygiënisch werken, het proces van het brouwen, kennis van de ingrediënten en brouwapparatuur uit. Tevens zul je leren om je eigen vaardigheden te monitoren wat tot doel heeft je brouwsel gaande weg de tijd te optimaliseren. De theoretische kennis wordt op een nader te bepalen zaterdag onder toezicht in praktijk gebracht. Tijdens deze praktijk dag sta je zelf, met in achtneming van alle Coronaveiligheidsmaatregelen aan de pannen en brouw je jouw eerste eigen bier.

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van het leerboek “Maak van water bier”. Deze moet, net als een startset zelfstandig aangeschaft worden.

Na afloop van de cursus heb je de basisvaardigheden van het brouwen onder de knie en 10 liter bier in huis die je zelf gebrouwen hebt.

Naast de cursus ben je voor 1 jaar automatisch lid van het EWBG. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten van het Gilde kun je nog weer vragen stellen aan je mede Gildeleden, je biertjes laten keuren door je mede gildeleden en/of door een professionele keurmeester.

De kosten van de cursus bedragen € 100,– Dit is inclusief de ingrediënten die nodig zijn tijdens de Praktijkdag en tien liter eigen gebrouwen bier.

Voor aanmelden of vragen kun je terecht bij de secretaris van het EWBG.

Aanmelden voor 1-11- 2020 bij secretaris@EWBG.nl of bel met 06 225 44 294

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.