Bijeenkomst van November

De Gildeavond van 14 november stond in het teken van keuren.

De leden kregen de kans om hun wijn, likeur of bier te laten keuren door het Bier Keurmeesters Gilde (BKG) erkende keurmeesters.

Te keuren bieren staan klaar.

De keurmeesters beoordelen de kwaliteit van de 22 verschillende bieren, in de categorieën A, B, C & D ingezonden bieren en maakten daarvan een keuringsrapport op. Met dit keuringsrapport kreeg de inzender een beeld van de kwaliteit van zijn of haar brouwsel en kan hij/zij met de gegeven adviezen wellicht de volgende keer een nog beter brouwsel inzenden.

De keurmeester moesten een oordeel vellen over een product waar de inzender uiteraard veel werk en moeite in heeft gestoken. Het was de taak van de keurmeester om een eerlijk oordeel over dit product te vellen en tegelijkertijd de inzender aan te moedigen zijn brouwkunsten weer een stukje te verbeteren.

De keurmeester is niet op zoek naar “het lekkerste” bier. De persoonlijke voorkeuren van de keurmeester doen er niet zoveel toe. Om te bepalen of je bier echt lekker smaakt, nodig je gewoon je vrienden uit en maakt er een gezellige proef avondje van. Die kunnen dat oordeel uitstekend vellen.

De keurmeester dient op zoek te gaan naar het beste bier. Het beste bier is dat bier dat het meest aan de omschrijvingen van het type voldoet.

Terwijl de keurmeesters aan het ruiken, kijken en proeven waren werd bij ‘de bierkant’ lustig gesproken over de agenda voor 2020.

De meest mooie suggesties werden geopperd.

De wijnmakers bespraken de reeds gekeurde wijnen en vergeleken met een verse fles. De ingeleverde flessen waren een week eerder gekeurd door keurmeesters van het FAWBG.

 

De inname van de likeuren.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.