Bijeenkomst van 12 september

Het proeven en beoordelen van 4 duurdere wijnen, n.l. Alamos Chardonnay 2018, Catena Chardonnay 2018, Catena Alta Chardonnay 2017 en Catena Adrianna White stones Chardonnay 2016.

De deelnemers
De wijnen

Al deze 4 wijnen komen uit Catena in Argentinië.
Na het proeven kwamen we tot het oordeel, dat de duurste zeker niet de lekkerste wijn was.
Gezien de prijs/prestatie verhouding was de goedkoopste de beste.

Na de pauze hebben we het grootste deel van het programma 2020 ingevuld.

Vakantiebier

Na de zomerstop stond de avond van het biergilde in het teken van ‘vakantiebiertjes’.

Het doel van zo’n avond is niet ‘ongelimiteerd zuipen’ maar leren waar je op kunt letten om het ene bier van het andere te onderscheiden. Daarvoor worden op een avond de verschillende biertjes in een proefglas geschonken.

Allereerst wordt gekeken naar de kleur en helderheid. Vervolgens wordt er geroken aan het bier, na het walsen wordt er opnieuw geroken. Duidelijk is dat na het walsen andere geuren aan de oppervlakte komen. Dan pas mag er geproefd worden.

Het mag duidelijk zijn dat de leden verschillende voorkeuren hebben. Wat voor de één ‘een goede vriend’ zal zijn, zal voor de ander een bier zijn die hij of zij links laat liggen.

Er was bier mee genomen uit Slovenië. Op het eerste oog leek het een craft biertje van een onafhankelijke brouwer, maar na even op internet rond snuffelen bleek het een bier van één van ’s werelds grootste brouwers te gaan die in Nederlandse handen is.

Vervolgens werden twee biertjes geproefd die door een vakantieganger naar Oostenrijk mee genomen waren.

Het vierde biertje kwam uit Duitsland. In dit geval was het niet zo zeer een vakantiebiertje, het was mee genomen na een dagje op bezoek bij onze oosterburen.

Het laatste biertje, ten minste dat dachten we toen nog, kwam uit het Tsjechische plaatsje Pilzen. Het lid die deze pils mee genomen had heeft de brouwerij bezocht en wist veel ins and ouds over de ontstaansgeschiedenis van het pilsje te vertellen. Daarbij werd hij af en toe aangevuld door een mede gildelid.

Als klap op de vuurpijl kwam er een biertje, die tijdens de vakantie gebrouwen was, op tafel. Ook hier mocht iedereen zijn mening over geven.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.